13. september

08:30 - 16:00

Colosseum Academy – Majorstuen, Oslo

8900,–

Bli med på kurs for å utvide ditt kompetanseområde innen ekstraksjon av visdomstenner. Lær av oralkirurg Hanne Kleven Ingstad med assistent. Ta med deg assistenten din og bli med på en givende kursdag i Oslo sammen.

Vi inviterer til et kurssenter som tar kunnskapsheving til et nytt nivå. Kurset vil gi deltakerne framgangsmåter, tips og triks for å utføre trygg 8.‑kirurgi. Du kan (uten ekstra kostnader) ta med din assistent, som vil lære steril oppdekning samt assistanse under kirurgi. Vi vil jobbe firehendig ved en arbeidsstasjon som tilsvarer det du har på klinikken.

  • Steril oppdekning
  • Instrumentvalg
  • Flapdesign
  • Håndtering av bein
  • Spalting av tann
  • Samarbeid mellom steril assistent og kirurg
  • Fallgruver
  • Sutureringsteknikk

Målet vårt er å redusere komplikasjoner, vevstraumer og ubehag for pasienten. Det vil derfor bli tatt opp temaer som instrumentvalg, flapdesign og håndtering av ben og spalting av tann. Samarbeidet mellom steril assistent og kirurg er en viktig del av prosedyren, noe som også vil bli utdypet.

Du vil lære gode protokoller for å identifisere risiko og mulige fallgruver ved inngrep. Videre vil håndtering og forebygging av de vanligste komplikasjonene bli analysert og drøftet. I tillegg til den teoretiske opplæringen blir det hands-on med animalske kjever og modeller.

Den praktiske økten fokuserer på teknikkene, øving på snitt, løsing av lapp, benfjerning og tannluksasjon samt spalting av tann, debridement og sutureringsteknikk.

Arbeidskurs på Colosseum Academy

Læringsutbyttet ved dette unike kurssenteret skiller seg fra alle andre arbeidskurs. Her etterlignes din arbeidshverdag ved at du får jobbe ved en arbeidsstasjon som tilsvarer det du har på klinikken. Du vil ha motor, sug, vann og alt av instrumenter. Din assistent vil assistere deg under hands-on- delen med veiledning fra en erfaren og dyktig assistent. Dette avanserte kurssenteret tar kunnskapsheving til et nytt nivå. Med kun 12 arbeidsstasjoner blir også kommunikasjonen med kursgiver mer interaktiv, og kurset får enda større nytteverdi.

Kursholder
Hanne Kleven

Hanne Kleven Ingstad – Spesialist i oral kirurgi og oral medisin

Hanne Kleven Ingstad er spesialist i oral kirurgi og oral medisin (UiO 2006–2011). Hun har pedagogisk basiskompetanse, pedagogisk veiledningskurs for instruktørtannleger og fordypning i «Forberedelser til klinisk oralkirurgisk/-medisinsk tjeneste for å oppnå dypere læring». Siden hun tok odontologisk embetseksamen i 1992 har hun vært svært opptatt av videre kompetanseheving. I dag er Hanne i et 50 % engasjement som universitetslektor ved Odontologisk fakultet, avd. for oral kirurgi og medisin (2011–).

De resterende 50 % er hun i stilling som oralkirurg ved en privat praksis i Oslo (2012–). I tiåret før arbeidet hun der som allmenntannlege. I perioden 2002– 2006 var hun instruktørtannlege ved UiO, klinikk allmenn voksen. Hanne har både praktisk og pedagogisk tyngde og erfaring fra klinikk så vel som universitetsmiljø.


Kurspåmelding

Dette kurset er fullbooket.