Rooter X3000 endomotor

Endelig er den her – Rooter X3000 den ultimate endomotor fra FKG. Dette er den eneste børsteløse motoren med integrert apekslokator som kan brukes i hastigheter helt opptil 3300 rpm.

ultimat endomotor X3000 stående i lader

Trådløs motor med hastighet på opptil 3300 rpm og kan brukes med både roterende og resiprokerende filer

Hastighet

Rooter X3000 har en roterende hastighet som spenner fra 100 til 3300 rpm. Dette er viktig hvis du f.eks. utfører revisjon med XP-endo shaper. Det ferdige programmet som ligger i motoren for XP-endo retreatment (revisjon), har innstillinger for revisjonsfilene D-race, XP-endo shaper og XP-endo finisher R. XP-endo shaper vil i sitt program rotere med en hastighet på 2500 rpm, noe som gir den fantastiske effekten at filen kan «skru» ut hele pointen.

Børsteløs

En annen klar fordel er at motoren er børsteløs, det vil si at børstene erstattet av elektronikk, det er altså ingen friksjon. Dette gir en mer energieffektiv motor. Det betyr at du får en motor med lengre levetid, som er sterkere og har en bedre utnyttelse av batteriet.

Apekslokator

Rooter X3000 er en endomotor med innebygget apekslokator. Den kan brukes til å måle lengder før/etter utrensingen, eller den kan brukes til å måle lengden mens man renser ut. En fin detalj ved denne motoren er at den har en intern filelektrode, det vil si at kontakten med filen skjer inne i selve hodet, man trenger altså ikke ha en ekstern «gaffel» til å klemme rundt filen, som andre endomotorer med apekslokator som regel har.

Nærbilde av endomotor X3000 med display

Motoren er forhåndsprogrammert, men kan også programmeres etter eget ønske med 10 ulike program

Programmer

Den kommer med følgende programmer ferdig installert:

  • Race EVO
  • R-motion (resiprokerende)
  • XP-endo treatment (shaper og finisher)
  • XP-endo retreatment (DR1, XP-endo shaper og XP-endo finisher R)

I tillegg har man mulighet til å lage 10 egne programmer. Her kan man velge mellom roterende bevegelser (100–3300 rpm, torque 0,4–4,0 Ncm) og resiprokerende bevegelser (100–500 rpm, torque 2,0–4,0 Ncm, 20–400° i begge retninger).

Her får du altså en endomotor av høy kvalitet som har alle de egenskapene man kan trenge i endodontien i dag, men også i framtiden. Prisen er også svært gunstig, faktisk under halvparten av andre børsteløse motorer med innebygget apekslokator.

(Du kan lese mer om produktet på FKGs hjemmeside)

Get the product in our online store