FroggyMouth – ofte stilte spørsmål

Hvorfor skal man bruke FroggyMouth bare 15 minutter om dagen?

FroggyMouth er en apparatur som er basert på arbeidet til Eric Kandel, som i 2000 mottok Nobelprisen i medisin for hans forskning på korttids- og langtidshukommelse. Han beviste at ti minutter om dagen er nok til å oppnå ønsket effekt gjennom passiv, daglig bruk.

Hvorfor skal man bruke FroggyMouth foran en TV-skjerm?

For det første fanger TV-skjermen pasientens oppmerksomhet, en viktig faktor i passiv tillæring, men den bidrar også til at pasienten holder hodet på et horisontalt plan.

Hvis ingen TV-skjerm er tilgjengelig, kan den erstattes med en bok eller et nettbrett?

Nei, det lar seg ikke gjøre. Å lese en bok, se på et nettbrett eller gjøre lekser innebærer at hodet lenes fremover. Munnen er ikke på et horisontalt plan, og pasienten vil ende opp med å sikle.

Hvis en TV-skjerm ikke er tilgjengelig, plasser en bærbar PC eller et nettbrett på en høyere overflate for å holde hodet på et horisontalt plan.

Foreldre som vegrer seg for å plassere barnet sitt foran et «mindless» TV-program, kan heller besøke YouTube eller Netflix og sette på en tegnefilm for barn, eller et pedagogisk program som er tilpasset barnets alder. Husk at apparaturen kun brukes 15 minutter om dagen, og sørger dermed for at tiden barnet bruker foran en skjerm er minimal.

Skal FroggyMouth brukes om natten?

Nei, den bør brukes 15 minutter på dagtid, men aldri i løpet av natten. Nylige vitenskapelige studier viser at hjernen i løpet av natten registrerer motoriske sekvenser og koder opplevelsene fra dagen før. Med andre ord, om natten bearbeider vi alt vi lærte i løpet av dagen.

Hvor lenge varer behandlingen med Froggymouth?

Den gjennomsnittlige FroggyMouth-behandlingen varer rundt tolv uker. Denne varigheten er kun gitt for informasjonsformål, og vil bli vurdert av behandleren avhengig av hvordan resultatene utvikler seg over tid. For optimal bruk, se brukerveiledningen eller book en avtale med en behandler.

Hvor ofte bør pasienten følges opp?

De første besøkene bør fordeles omtrent annenhver uke til et engram* er oppnådd. Når dette er oppnådd, holder det vangligvis med et månedlig besøk hos behandler.

  • «…Engram er betegnelse for de hypotetiske «sporene» et sanseinntrykk eller en hendelse avsetter i nervebaner i hjernen. Slike spor gjør det mulig å huske hendelsen…» (Store Norske Leksikon, 2022)

Når avsluttes behandlingen?

Behandleren kan bestemme seg for å avslutte behandlingen når man oppnår automatisk sekundær svelging. Det vil si når pasienten svelger riktig uten å bli gjort oppmerksom på det. Se trinn fire i brukerveiledningen.

Hvordan rengjør man apparaturen?

FroggyMouth kan rengjøres i kaldt vann ved bruk av en tannbørste og tannkrem, før og etter bruk. Tørk ordentlig og legg den tilbake i boksen. Obs! Ikke legg appraturen i kokende vann.

Kan FroggyMouth brukes samtidig med andre enheter?

Ja, FroggyMouth er kompatibel med andre kjeveortopediske apparaturer som alignere, brackets o.l.

Hvorfor er foreldrenes rolle så viktig? Hvilke instruksjoner mottar de?

Foreldrene skal sørge for at enheten brukes hver dag, men de har også et aktivt ansvar for å følge med under automatiseringsprosessen. Hvis du ikke har fått opplæring i instruksjonene, kontakt ansvarlig behandler.

Hvilket materiale er FroggyMouth laget av?

Froggymouth er laget av TPE, termoplastiske elastomer uten lateks og ftalater. Apparaturen har gjennomgått cytotoksisitetstester av europeiske myndigheter.

Er FroggyMouth sertifisert?

Ja, FroggyMouth er registrert som medisinsk utsyr av CE, FDA og SantéCanada. Produksjonskjeden følger ISO13485-normer.

Ønsker du mer informasjon? Klikk her for å lære mer om FroggyMouth!